leiden eo

voedselbank

Als diaconie hebben we besloten om met andere kerken in Oegstgeest mee te doen aan inzameling voor de voedselbank.

Wat doet de voedselbank?
De Voedselbank heeft een dubbele doelstelling.
• In de eerste plaats willen de Voedselbanken armoede bestrijden door wekelijks voedselpakketten uit te delen aan mensen die financieel niet rond kunnen komen.
• Daarnaast proberen de Voedselbanken verspilling tegen te gaan door het inzamelen en uitdelen van overtollig voedsel.De Voedselbank Leiden en omstreken deelt op dit moment wekelijks een gratis voedselpakket uit aan circa 650 gezinnen als aanvulling op hun te krappe budget.
De Voedselbank Leiden e.o. heeft uitdeelpunten in het centrum van Leiden, Leiden Zuid-West en de Merenwijk, in Voorschoten, Katwijk, Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout en Teylingen (Sassenheim).
De etenswaren zijn afkomstig van bedrijven, instellingen, kerken, scholen en particulieren uit de regio. Ook via het distributiecentrum van de Voedselbank Haaglanden worden levensmiddelen aangeleverd. Het gaat om kwalitatief goed voedsel dat via gangbare verkoopkanalen niet meer kan worden verkocht en daarom vernietigd zou worden.

Wat kunnen wij doen?
We doen dan ook een dringend beroep op mensen die iets kunnen missen om houdbare levensmiddelen (niet aangebroken en niet over de houdbaarheidsdatum heen) aan ons te geven: groente/fruit/vis/vlees in blik, koffie, suiker, thee, houdbaar broodbeleg, pasta, rijst, saus etc.

Er wordt elke eerste zondag van de maand ingezameld in het voorportaal van het Duinzigt college. De dinsdagavond erna van 19.00 tot 19.45  wordt ook nog eens de Rehoboth kerk opengesteld om producten in te leveren.
Daarna wordt het ingezamelde nog diezelfde week bij de voedselbank gebracht.

Heb je zin om op één of andere wijze mee te helpen, meld je dan bij Corrie Noort (corrievhoogdalem@gmail.com) of Lidy Wiegel (lidy.wiegel@casema.nl)”

predikanten:
pieterkleingeld@pm.me
alexanderbosma95@gmail.com
pastoraal werker:
alicesie@xs4all.nl
mail voor informatie
scriba:
scriba@ngkoegstgeest.nl

penningmeester:
penningmeester@ngkoegstgeest.nl
webmaster:
info@ngkoegstgeest.nl

privacy                                 keurmerk

                             


adres: wijttenbachweg 23, 2341vx oegstgeest

Contact / Lokatie

Contact info

Als je contact wilt:

mail met de predikant

predikant@ngkoegstgeest.nl

Tijden van de kerkdiensten

Elke zondag 

vanaf 10.00 tot ongeveer 11.00 uur.

De kerk is open van 9.30 tot 12.00 uur.

Evenementen / Kalender
[trx_sc_events type="detailed" past="" cat="63" orderby="post_date" slider="" title_style="default" count="5" columns="1" title="Komende kerkdiensten"]