klimaat, duurzaamheid en onze kerk

bloei van de schepping en van recht

De Heer vraagt in Micha 6:8 van ons “niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God”. Dit laat zich mooi verbinden met de visie van onze gemeente en met het thema van “bloei”. Boven (bloei van je weg met God), binnen (bloei van trouw) en buiten (bloei van de schepping en van recht) hebben alles met elkaar te maken.

En wat betekent de schepping recht doen dan in het dagelijkse leven?  Wat betekent het voor ons als geloofsgemeenschap?
We willen in een drietal diensten aandacht besteden aan het thema “de schepping tot bloei brengen”. De eerste daarvan zal heel toepasselijk zijn op Micha zondag 16 oktober. Daarna zal ook op 6 en 13 november aan-dacht aan dit thema worden gegeven.

Ook na afloop van deze diensten willen we op verschillende manieren gelegenheid bieden om stil te staan bij klimaat en duurzaamheid. Zo willen we na deze diensten o.a. fairchain koffie en thee schenken (waarbij ook het branden en verpakken in het land van herkomst gebeurt) met een duurzaam geproduceerd koekje erbij.
Verder is de bedoeling na de dienst van 13 november een informatiemarkt te organiseren waarin uitwisseling van praktische ideeën rond klimaat en duurzaamheid centraal staat. Zo hopen we met elkaar in gesprek te komen en om elkaar te inspireren tot stappen richting een duurzamere levensstijl. Als individu, of als gezin, of als kerkgemeenschap.

predikant:
pieterkleingeld@pm.me
pastoraal werker:
alicesie@xs4all.nl
mail voor informatie
scriba:
scriba@ngkoegstgeest.nl

penningmeester:
penningmeester@ngkoegstgeest.nl
webmaster:
info@ngkoegstgeest.nl

privacy                                 keurmerk

                             


adres: wijttenbachweg 23, 2341vx oegstgeest

Contact / Lokatie

Contact info

Als je contact wilt:

mail met de predikant

predikant@ngkoegstgeest.nl

Tijden van de kerkdiensten

Elke zondag 

vanaf 10.00 tot ongeveer 11.00 uur.

De kerk is open van 9.30 tot 12.00 uur.

Evenementen / Kalender
[trx_sc_events type="detailed" past="" cat="63" orderby="post_date" slider="" title_style="default" count="5" columns="1" title="Komende kerkdiensten"]