help jij de wereld een stukje mooier te maken

Happietaria

Happietaria Leiden zal vanaf 2 februari 2024 tot 2 maart haar deuren weer openen

om geld op te halen voor Tearfund! Happietaria is een pop-uprestaurant en wordt in Leiden georganiseerd door de vier christelijke studentenverenigingen. Met dit restaurant willen wij €35.000,- ophalen voor een project van Tearfund, namelijk de wederopbouw van landbouw in Syrië. Daarnaast is het restaurant een ontmoetingsplek voor alle Leidenaren, mensen uit onze gemeente, studenten en andere geïnteresseerden.

Waar:     in het Driestar College. Vennemeerstraat 5, 2334 DE Leiden
Wanneer: vanaf 2 februari tot 2 maart op dinsdag t./m zaterdagavond
Hoe laat:  20.00 u
Hoe reserveren: mail naar medewerkers@happietarialeiden.nl

De opbrengst van het restaurant zal gaan naar een project voor de wederopbouw van landbouw in Syrië. Na jaren van oorlog en de desastreuze aardbeving in februari 2023 is het lastig voor Syrische boeren om de draad weer op te pakken. De landbouwgrond is onbruikbaar en onvruchtbaar geworden, boeren zijn hun kapitaal en gewassen kwijt en veel gezinnen zijn hun vaders en zonen verloren. Dit project is bedoeld om de boeren van twee Syrische dorpen weer op gang te helpen door het verstrekken van onder andere zaden. Daarnaast worden boeren geholpen met de aanschaf van trekkers en ander gereedschap. Bovendien krijgen de boeren duurzame landbouwtechnieken aangeleerd. In totaal zullen er met dit project 400 gezinnen en in totaal 1700 mensen geholpen worden.

Tearfund is de overkoepelende organisatie die dit project en Happietaria begeleidt. De organisatie gebruikt de kracht van de lokale kerken, mensen en gemeenschappen om de strijd tegen armoede aan te gaan. Door gebruik te maken van lokale partners is er de garantie dat het geld terecht komt bij de boerengezinnen die de hulp het hardst nodig hebben. Samen met Tearfund willen wij als Happietaria vanuit onze christelijke geloofsovertuiging zoveel mogelijk geld ophalen voor dit project, zodat de boeren in Syrië weer een toekomst hebben.

In samenwerking met de stichting Present worden bijvoorbeeld eenzame ouderen gekoppeld aan een student om die avond bij Happietaria te komen eten. Om dit alles te bewerkstelligen kunt uw gemeente ons op verschillende manieren steunen.

predikant:
pieterkleingeld@pm.me
pastoraal werker:
alicesie@xs4all.nl
mail voor informatie
scriba:
scriba@ngkoegstgeest.nl

This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org

penningmeester:
penningmeester@ngkoegstgeest.nl
webmaster:
info@ngkoegstgeest.nl

privacy                                 keurmerk

                             


adres: wijttenbachweg 23, 2341vx oegstgeest

Contact / Lokatie

Contact info

Als je contact wilt:

mail met de predikant

predikant@ngkoegstgeest.nl

Tijden van de kerkdiensten

Elke zondag 

vanaf 10.00 tot ongeveer 11.00 uur.

De kerk is open van 9.30 tot 12.00 uur.

Evenementen / Kalender
[trx_sc_events type="detailed" past="" cat="63" orderby="post_date" slider="" title_style="default" count="5" columns="1" title="Komende kerkdiensten"]