Nederlands Gereformeerde Zendingsvereniging Nqutu

NGZN

De NGZN is een vereniging die zich inzet voor de partnership met vier gereformeerde kerken in het Nqutu-district in KwaZuluNatal, Zuid-Afrika.

Het Nqutu-district kent vier zelfstandige gemeenten die deel uitmaken van het kerkverband van “Die Gereformeerde Kerke van Suid Afrika” (GKSA). De gemeente zijn: eKwandeni, Munywana, Ndindindi en iSandlwana. Deze vier gemeenten worden ondersteund door de NGZN op het gebied van verkondiging van het evangelie en diaconie.

Het district is een voormalig thuisland, van oudsher wonen hier Zulu’s en in het noordelijk deel Sotho’s. Het gebied ligt ver buiten de stedelijke gebieden. Zo had men in de begintijd van de zending te maken met mensen die veelal analfabeet waren. Voor werk was en is men aangewezen op de grote steden die op meer dan 400 km afstand liggen. Het gevolg is dat mannen lange tijd van huis zijn.

De NGZN werkt samen met Sizanani voor het verbeteren van de sociale omstandigheden in het Nqutu-district. Sizanani doet dit onder meer door scholing, training, oprichting en begeleiding van kleine bedrijven en AIDS preventie en -zorgverlening. Kijk voor meer informatie op hun website.

Onze gemeente steunt met nog meer dan dertig andere gemeentes dit werk. Voor heel veel informatie in onze gemeente: Zending NGZN

predikant:
pieterkleingeld@pm.me
pastoraal werker:
alicesie@xs4all.nl
mail voor informatie
scriba:
scriba@ngkoegstgeest.nl

penningmeester:
penningmeester@ngkoegstgeest.nl
webmaster:
info@ngkoegstgeest.nl

privacy                                 keurmerk

                             


adres: wijttenbachweg 23, 2341vx oegstgeest

Contact / Lokatie

Contact info

Als je contact wilt:

mail met de predikant

predikant@ngkoegstgeest.nl

Tijden van de kerkdiensten

Elke zondag 

vanaf 10.00 tot ongeveer 11.00 uur.

De kerk is open van 9.30 tot 12.00 uur.

Evenementen / Kalender
[trx_sc_events type="detailed" past="" cat="63" orderby="post_date" slider="" title_style="default" count="5" columns="1" title="Komende kerkdiensten"]